DEMO

Koe laskujen tiliöinti ElinarEasy™ –demolla

Ilmainen demomme näyttää, kuinka laskujen tiliöinti hoituu Elinar Easy™ -ratkaisun avulla alusta loppuun saakka lähes itsenäisesti.

Demossa ElinarEasy™ vastaanottaa erilaisia ostolaskuja. Se poimii matkalaskulta olennaiset tiedot ja tekoäly täydentää puuttuvat kohdat ulkoisista lähteistä tietoa hakemalla. Tekoäly tiliöi matkalaskun rivitasolla saakka ja käyttäjä pääsee opettamaan tekoälylle epäselvän kustannuspaikan. Yksi opetuskerta riittää – sen jälkeen tekoäly osaa tulkita samankaltaisia tapauksia seuraavilta laskuilta itsenäisesti. Lopuksi tiliöintitiedot siirtyvät suoraan toiminnanohjausjärjestelmään.

Kokeile käytännössä, kuinka ElinarEasy™ toimii!

Demon kielenä on englanti.

Demon eteneminen

Vaihe 1.

Esittely

Etusivun video esittelee lyhyesti ElinarEasy™:n hyödyt automaattisessa ostolaskujen tiliöintiprosessissa. Voit halutessasi ohittaa videon ja siirtyä suoraan demoon. Huomaathan, että videon jälkeen demoympäristö on äänetön.

Vaihe 2.

Saapuvat laskut

Organisaatioissa vastaanotetaan lukuisia erilaisia laskuja useilta eri lähettäjiltä. ElinarEasy™ tunnistaa skannatut dokumentit, sähköpostien liitteet, e-laskut ym. Voit tutustua tarkemmin esimerkkilaskuihin tällä sivulla klikkaamalla suurennuslasin kuvaa.  Myöhemmässä vaiheessa ElinarEasy™ tiliöi kyseiset matkalaskut.

Vaihe 3.

Tietojen poiminta

Käytämme IBM Datacap®:ia tietojen poimimiseen kaikista lähteistä saapuvilta ostolaskuilta. Asiakasyrityksen kanssa määritellään yhdessä, mitkä tiedot ovat oleelliset poimia. Koska laskujen ulkoasut vaihtelevat lähettäjän mukaan ja ne voivat sisältää puutteita, pelkkä koodipohjainen työkalu ei löytäisi vaikkapa lähettäjän tietoja, mikäli ne eivät sijaitsisi joka laskulla samassa kohtaa. Kehittämämme tekoäly ElinarAI™ sen sijaan osaa etsiä ja tulkita tietoja asiayhteyden perusteella myös ulkopuolisista lähteistä.

Vaihe 4.

Automaattinen tiliöinti

ElinarEasy™ lajittelee laskulta poimitut tiedot ja ohjaa kaikki kustannukset omille kustannuspaikoilleen. Tekoälylle on opetettu asiakasyrityksen omat tiliöintikäytännöt ennen ratkaisun käyttöönottoa. Ennakko-opetusvaiheessa käytetään aina vain yrityksen omaa laskuhistoriaa parhaan automaatiotason saavuttamiseksi. Käyttäjät seuraavat tekoälyn toimintaa ja auttavat tarvittaessa päätöksissä – sitä tarkoittaa tekoälyn käytönaikainen opettaminen.

Vaihe 5.

Epäselvät tapaukset

Tässä matkalaskussa kokoustilan vuokra (’meeting room rent’) ei kuulu kustannuspaikkaan vuokrat (’rents’), vaan neuvottelukuluihin (’negotation expenses’). Valitse pudotusvalikosta oikea kustannuspaikka. Se on demossa merkitty vihreällä. Näin yksinkertaista tekoälyn opettaminen oli!

Vaihe 6.

Kulut siirtyvät suoraan ERP:iin

Kun kaikki kulut ja kustannuspaikat laskulta on poimittu, tieto siirtyy suoraan asiakasyrityksen käyttämään toiminnanohjausjärjestelmään (ERP). Käytönaikaisen opettamisen ansiosta tekoäly kehittyy kaiken aikaa yhä paremmaksi, ja manuaalista ohjausta tarvitaan jatkuvasti vähemmän.

Vaihe 7.

Oppiva tekoäly

Jatkossa ElinarEasy™ tietää, että tässä yrityksessä kokoustilan vuokrat kuuluvat neuvottelukulujen kustannuspaikkaan, eikä vuokriin. Se tarvitsee siis opettaa vain kerran. Tekoälyn ylivoimainen supervoima pelkkiin koodipohjaisiin automaatioihin on sen soveltamiskyky – sen ansiosta samankaltaiset tilanteet hoituvat jatkossa automaattisesti, vaikka laskun ulkoasu tai lähettäjä olisi eri.

Vaihe 8.

Hyödyt
  • Laskuilta poimittujen tietojen onnistumisprosentti: 90 %
  • Taloustiedot siirtyivät talousjohtajalle 3-4 päivää aiempaa nopeammin.
  • Automaattisesti tiliöidyt kohteet säästivät 30 minuuttia manuaalista työtä.
  • ElinarAI oppi uusia tiliöintitaitoja.
  • Koko ratkaisuun tehdyn investoinnin takaisinmaksuaika esimerkkiyrityksessä oli alle 2 kk.