Takana on toinen syksy, jolloin olemme hakeneet tapoja toimia alati muuttuvan panepidemian vaikutuksen alaisena. Alkuvuodesta jakoon saaduista rokotteista odotettiin käännettä epidemian leviämisen ja kehittymisen suhteen. Syksyn aikana olemme kuitenkin saaneet huomata, että ratkaisu ei olekaan niin yksinkertainen. Eri puolilla Suomea ja maailmaa on jälleen otettu tiukempia rajoituksia käyttöön, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Meidän tulee vain sopeuttaa tekemisemme uudelleen.

Talouden kehittyminen on pitänyt pintansa, joskin organisaatioiden ja yritysten välillä on suuria alueellisia, sekä toimialakohtaisia eroja. Monen yrityksen kohdalla on ollut tärkeätä saada tuotanto- ja toimituskyky varmistettua, jotta pysyy vauhdissa mukana. Uhkakuvaksi on kuitenkin noussut raaka-aineiden, komponenttien, sekä kuljetuskonttien saatavuus kasvavaan tarpeeseen. Samalla kestävän kehityksen ja ilmaston lämpenemisen estämisen vaatimukset kasvavat. Kaikkien tulee sitoutua niihin ja suuret toimijat edellyttävät toimenpiteitä koko toimitusketjultaan.

Liiketoiminnan ja sen tukitoimintojen automatisoinnilla, sekä digitalisoinnilla voidaan toteuttaa tarpeellisia muutoksia eri osa-alueita tehostamalla sekä säästöjä aikaansaamalla. Kuluneen vuoden aikana olemme onnistuneesti toimittaneet ElinarAI ratkaisuja ja palveluja tuotantokäyttöön. Asiakkaiden asiakirjoissa ja dokumenteissa olevalle tiedolle olemme tuoneet syväoppivalla tekoälyllä rakenteen, jolloin käytettävissä olevaa tietoa on kyetty jalostamaan edelleen hyödynnettäväksi. Prosessien läpimenoaikoja on lyhennetty murto-osaan aiemmasta ja investoinnin takaisinmaksuajat ovat olleet muutamia kuukausia. Tavoitteena on, että tätä kyvykkyyttä voidaan toimittaa mahdollisimman laajasti osana eri toimittajien ratkaisuja. Näiltä osin tulevan vuoden aikana elämme mielenkiintoista kehitysvaihetta.

Meillä Elinar:ssa järjestetään yhteisenä tilaisuutena vielä virtuaaliglögitilaisuus kuten vuosi sitten. Tähän pääsee osallistumaan niin toimistolla kuin kotonaankin etätoimistolla. Sitten on aika hengähtää hieman.

Toivotan Elinar:n ja omasta puolestani kaikille asiakkaille, kumppaneille sekä henkilökunnalle rauhallista joulun aikaa ja onnekasta uutta vuotta 2022!

 

Mikko Hörkkö, toimitusjohtaja