Yrittäjän päivä saa pohtimaan, mitä minulle merkitsee yrittäjyys?

Yrittäjyys merkitsee minulle sitä, että voin osallistua maamme hyvinvoinnin rakentamiseen, tarjota työpaikkoja ja sitä kautta ihmisille merkitystä arkeen. Vastuunkantoa, uskoa tulevaisuuteen, sitä on yrittäjyys.

Yrittäjänä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että asiakas kokee itsensä tärkeäksi ja voi tuntea onnistumisia kanssamme. Yrityksessämme luomme asiakkaillemme mahdollisuuden hyödyntää tietojärjestelmiä, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaan organisaatiolle. On tärkeää, että asiakkaille tulee aito fiilis siitä, että meidän kanssamme on mukava asioida.

Yrittäjyys on mahdollisuutta vaikuttaa omassa yrityksessä arvoihin ja vastuulliseen toimintaan. On hienoa, kun voi vaikuttaa oman yrityksen työhyvinvointiin ja sen osa-alueisiin. Mahtavaa, kun saa huomioida ihmiset yksilöinä ja nähdä erilaisuutemme, joka on suuri rikkaus.

Yrittäjyys kantaa huonompienkin aikojen yli, löydämme uusia kehityssuuntia ja kannamme kortemme kekoon. Se tuo käyttöömme innovaatioita ja haastaa meidät pysymään ajan hermolla, unohtamatta elämän muita perusasioita työn ohella; perhe, ystävät ja terveys. Omasta työhyvinvoinnista on pidettävä huolta ja osattava hellittää hetkeksi, kun on sen aika.

Yrittäjyys on mahdollistanut minulle joustavuutta työaikoihin, sujuvoittaen arkea kolmen lapsen kanssa ja omista vanhemmista huolehtiessa. Joskus perheen asioita on hoidettava päiväsaikaan, joskus iltamyöhään ja lasten ollessa pieniä sairastumiset tulivat usein yöaikaan.

Yrittäjyys on tuonut minulle hienoja hetkiä asiakkaiden parissa ja voimaannuttavia hetkiä työkavereiden parissa. Toimiminen asiantuntijoiden kanssa on tuonut valtavasti tietoa ja ymmärrystä eri asioista, yhteisöllisyyttä ja oppimista itsensä kehittämiseksi sekä ammatillisesti että työyhteisön jäsenenä.

Yrittäjyydestä kumpuaa tunne, että saan olla rakentamassa parempaa tulevaisuutta.

Hyvää Yrittäjän päivää!

Elina Juntunen