Hyvin ilmastoidussa toimistossa ei huomaa kuinka lämmin ilma ja helle on viime päivinä hellinyt suomalaisia. Talven aikana yhteiskunnassa voimassa olleisiin rajoitteisiin ja suosituksiin on viime viikkoina tullut helpotuksia. Juhannuksen ja kesän viettoon voi siis valmistautua antaumuksella, sillä edellytykset ovat mitä parhaimmat.

Mennyt talvi on monelta osin ollut haastava ja kohdellut yrityksiä sekä organisaatioita hyvin eri tavalla. Joillekin se on avannut aivan uusia mahdollisuuksia, toiset taasen ovat kaivautuneet puolustamaan olemassa olevaa ja karsineet kaiken ylimääräisen pois. Ja löytyy niitäkin, jotka kaikista mahdollisista toimista huolimatta ovat joutuneet luovuttamaan. Matkalla tähän tilanteeseen ovat vaikuttaneet sellaiset tekijät, joita ei kukaan kyennyt ennakoimaan runsas vuosi sitten. Oleellista on siirtää katse tulevaisuuteen ja jatkaa sen rakentamista omalta osaltamme.

Kevään aikana yhteiskunnassa ja liiketoiminnassa on haettu uuden normaalin toimintatapoja. Samalla on voitu havaita, että mitkä käytänteet ovat olleet toimivia ja joita kannattaa hyödyntää myös tulevaisuudessa. Vielä oleellisempaa on tiedostaa mistä vanhoista tavoista voidaan luopua, sekä millaisia nyt pakon sanelemia asioita ei ole tarpeellista jatkaa. Sosiaalisia olentoja, kun olemme, on monilla kanavilla ja foorumeissa tullut esille tarve henkilöiden välisiin tapaamisiin fyysisesti samassa tilassa. Uskon siihen avautuvan mahdollisuuksia ja kesälomakauden jälkeen suorastaan aktiivista hakeutumista kontaktoitumaan.

On todella palkitsevaa havaita, että menneiden vuosien panostus ElinarAI ratkaisujen kehittämiseen alkaa tuottaa myös taloudellisessa mielessä. Vaikka mennyt vuosi on haastanut päätöksentekoa monilla tahoilla, ei organisaatioiden tarve toiminnan tehostamiseen tekoälyratkaisuilla ole kadonnut. Erittäin kiitollinen olen “elinarilaisten” sitoutumiselle ja venymiselle tänä aikana mitä ElinarAI:n kehittäminen on vaatinut muun liiketoiminnan ohessa. Matkaa on kuitenkin vielä tehtävänä ja haasteita voitettavana.

Vaikka Suomessa lomakausi on parhaimmillaan, ei maailma ympärillämme pysähdy. On kuitenkin tärkeää, että meistä jokainen omalla lomallaan antaa aikaa itselleen palautumiseen sekä “akkujen” lataamiseen. Vietetään aikaa ystävien ja läheisten kanssa nauttien suvesta.

Toivotan Elinar:n ja omasta puolestani kaikille asiakkaille, kumppaneille sekä “elinarilaisille” rattoisaa kesää.

 

Kesäterveisin,

Mikko Hörkkö