Henkilökuntahaastattelu Tommi Turusesta, Elinarin Account Managerista 

Tommin iloinen ääni on tullut jo tutuksi elinarilaisille Teams-puheluista, vaikka mies itse on työskennellyt talossa vasta alle puoli vuotta – ja vieläpä reilun parinsadan kilometrin päässä Porin pääkonttorilta. Kotitoimistollaan Espoossa työskentelevän Account Managerin sijainti on strateginen, sillä myös Elinarin asiakaskunta on keskittynyt pk-seudulle. 

B2B-maailman konkari teknologian eturintamaan 

Tradenomitaustaisella Tommilla on lähes 20 vuoden kokemus B2B-liiketoiminnasta eri toimialoilta, mutta parhaiten hän on viihtynyt IT-alalla. Saksassakin pari vuotta työskennellyt Tommi havaitsi heti Elinarin työnhakuilmoituksen huomattuaan, että pienellä ohjelmistoyrityksellä on tarjota todella tarpeellisia ratkaisuja ja palveluita yrityksille, jotka kamppailevat alati kasvavan datamäärän hallitsemisen ja hyödyntämisen kanssa.  

Elinarin nettisivuja selaillessaan Tommi kiinnitti huomiota yrityksen missioon tietointensiivisten yritysten palvelemisesta. Lisäksi hän vaikuttui lukiessaan Elinarin itse kehittämästä tekoälystä ElinarAI:sta”Minua ovat aina kiehtoneet edistykselliset teknologiat, joten kehityksen eturintamassa oleva yritys teki vaikutuksen minuun”, hän muistelee. ”Tuli heti selväksi, että Elinar on tulevaisuuden ratkaisuiden ytimessä”, toukokuussa taloon tullut Tommi kehuu. 

Liimana asiantuntijoiden ja asiakkaiden välillä 

Positiivinen ennakko-oletus pienestä porilaisyrityksestä on pitänyt Tommin mielestä hyvin paikkansa myös tosielämässä. ”Minut on otettu Elinarilla erittäin lämpimästi vastaan”, hän kertoo. ”Ihan kuin olisin ollut töissä täällä jo pidempäänkin!” Asiakkaiden ja Elinarin asiantuntijoiden välissä ikään kuin liimana toimivan Account Managerin työ on käytännössä paljolti yhteydenpitoa. Siinä tehtävässä työkavereiden tunteminen on tärkeää. ”Onneksi ehdin mukaan firman virkistyspäivään”, Tommi nauraa. 

Monipuolinen tehtäväkenttä vaatii suurten linjojen hahmottamista. Tavoitteena Tommilla on katsella meneillään olevia projekteja ja yhteistyötä askeleen kauempaa, jotta hän pystyy varmistamaan kokonaisuuden palvelevan asiakasta parhaiten. ”Samaan aikaan jokainen asiakas on yksilö, jolla on omanlaisensa tarpeet”, Tommi selittää. ”Minun tehtäväni on tietysti olla perillä näistä erilaisista tarpeista, ja samalla lisätä asiakkaan ymmärrystä Elinarin tarjoamista mahdollisuuksista heidän liiketoimintansa kehittämiseksi”, hän kuvailee. 

Korona ei hetkauttanut etätyöläisen arkea 

Koronapandemian kriittisillä hetkillä Elinarilla aloittanut Account Manager näkee kevään aikana muuttuneessa työkulttuurissa sekä hyviä että huonoja puolia. ”Esimerkiksi työajan käyttö on tehostunut, kun suositaan entistä enemmän etäpalavereita, jotka säästävät aika matkustamiselta ja kokousjärjestelyiltä”, Tommi pohtiiSidosryhmiä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita työkseen tapaava etätyöläinen pitää ensitapaamista tärkeimpänä livekohtaamisena, jossa luottamusta rakennetaan. Toki toivon, että kasvokkain tapaaminen olisi turvallista taas mahdollisimman pian, sillä se on kuitenkin yhteistyön inhimillisin ja hienoin muoto”, hän huomauttaa 

Vapaa-ajallaan metsissä viihtyvä Tommi ei ole kokenut koronan hankaloittavan harrastuksiaan. ”Enimmäkseen liikun luonnossa valokuvauksen ja metsästyksen parissa – tai ihan vain liikkumisen ilosta”, hän listaa”Sadepäivinä puolestaan tapailen kotonani kitaran kieliä. Innostuin aloittamaan soittoharrastuksen sattumalta juuri ennen koronan ensimmäistä aaltoa”, Tommi kertoo tavoistaan rentoutua kiireisen aivotyön vastapainoksi. Sopeutumiskykyinen mies pitää uuden taidon opettelemista varttuneemmalla iällä rentouttavana juuri sen haastavuuden vuoksi –päähän ei mahdu samanaikaisesti työasioita. 

Jatkuvaa kehittymistä tiiviin tiimin keskellä 

Uuden oppimisesta inspiroituva Tommi pitää työssään erityisesti siitä, että teknologian ja prosessien kehittymisen vuoksi hän kehittyy itsekin jatkuvasti. ”Tässä kyydissä on hyvä olla mukana. Minulla on eturivin näköalapaikka IT-alan kehitykseen, upeat asiakkaat ja yhteistyökumppanit sekä mahtava työyhteisö”, Tommi iloitsee. Lisäksi hän arvostaa Elinarin kiinnostusta työntekijöidensä hyvinvoinnista: ”Täällä kannustetaan ja tuetaan oman osaamisen kehittämistä.” 

Organisaatio koostuu tietysti aina oikeista ihmisistä, ja Tommi pitääkin hyvää yhteishenkeä yhtenä merkittävistä työhyvinvointia ylläpitävistä tekijöistä. ”Parasta on ollut löytää itsensä tiiviin porukan keskeltä, jossa kaikki suorittavat omaa osuuttaan intohimoisesti ja ilolla, yhteen hiileen puhaltaen”hän hymyilee.